How I shot the photos of the Plastic Waters series
This is the making of -story about "How I shot Plastic Waters series". You can read the whole story behind the photos from my previous article if you haven't seen the photos yet and don't know what is Plastic Waters photo series.
huhti 02
Plastic Waters
Tämä kuvasarja on tarina luonnosta ja ihmisistä. Sarja jonka tekeminen oli yhtäaikaa raskasta ja upeaa. Kuvat tulivat kuukausien ajan uniin ja olivat mielessä ison osan valveillaoloajasta. Se vei voimiani, aikaani ja rahaani. Se myös antoi joka kuvauksessa jotain takaisin. Sarjan tarkoituksena on herättää tunteita myös yleisössä. Laittaa ajattelemaan tätä hetkeä. Kertoa tarina vesistöistämme.
huhti 02
Plastic Waters
This photo-series is a story of nature and people. The making was at once both burdensome and awesome. Many months these images haunted my dreams and permeated my thoughts for much of my waking hours. This work used up my strength, time and money. And at each session it gave something back. This series’ intention is to stir up emotion also in the audience. Bring the mind to the present. To tell a story of our waters.
”Kalakaveri” – sneak peek
Aika moni teistä varmaan tietääkin, että olen tekemässä isoa kuvasarjaa työnimellä "Kalakaverit". Tuo nimi ei tule jäämään sarjan oikeaksi nimeksi, vaan on ollut lähinnä huumorilla heitetty viittaus Citymarketin kalakaveri -mainokseen.
KalPa – Jos et vielä ole sattunut kuviin törmäämään
Olen ollut KalPan kannattaja pikkupojasta saakka. Omat muistikuvat ulottuu 80-luvun alkupuoliskolle, jolloin olin isän kanssa katsomassa satunnaisia pelejä hallilla. Pelasin jopa itsekin yhden kauden ajan KalPan junnuissa. Kiekkoilijaa minusta ei silti tullut, vaikka rystylätty onkin kuulema hyvin hallussa. Juuri siksi onkin ilo tehdä kuvia omalle joukkueelleni.
Kevyenä matkakumppanina GoPro Hero 6
Olen pitkän aikaa miettinyt oman kameran ostamista, jotta voisin ikuistaa omat reissuni kuviksi. Työpaikan järjestelmäkamerat on aivan liian suuria ja painavia mukana raahattavaksi, joten keveys ja pieni koko olisi suuressa arvossa. Olen miettinyt vaihtoehtoina peilitöntä järjestelmäkameraa tai pokkaria. Keväällä testailin aika paljon GoPron Hero 6 actionkameraa, joka yllätti minut myös still -kuvien laadullaan.
2018 – Aika viedä sporttikuvaukset seuraavalle tasolle
Olen saanut kuvata urheilullista kuvaa viime vuosina vapaa-ajalla ja työssänikin. Tämän vuoden ammatillinen tavoitteeni on viedä sporttikuvaus seuraavalle tasolle ja kehittää itseäni sen parissa mahdollisimman paljon. Luvassa on uusien tekniikoiden kokeilemista/kehittämistä ja paljon kuvaamista tämän aihepiirin ympärillä. Tarkoitukseni on luoda sporttikuvauksesta tuote niin harrastajille kuin ammattilaisille. Myös urheilullista mainoskuvausta tahdon tehdä jatkossa enemmänkin. Siksi aion laittaa itseni likoon oman kehittymisen kanssa ja alkaa tavoittelemaan niitä unelma-asiakkaitani tämän genren parissa.
Valoa ja varjoa – enimmäkseen varjoa
Halusin oppia jälleen itselleni uusia tekniikoita. Tällä kertaa varjot pääosassa. Olen jo pitkään ihaillut Lindsay Adlerin kuvia, joissa varjot ovat olleet pääosissa. Tiukkarajaisia varjoja ja hämärää. Varjot niin pimeitä kuin mahdollista, niin että niissä on vielä kuitenkin tekstuuria tallella. 
touko 26
The Fallen
Lapsena ja nuorempana olin kova poika piirtämään. Oma piirtämiseni oli aina toisten töiden matkimista ja kopiointia. Koska olen rakastanut aina Fantasiaa ja Sci-fiä, tuli vastaani väkisinkin Luis Royon piirustukset joihin ihastuin heti.
Kultaa Kuopioon Ammattivalokuvaajien vuosikilpailussa yhdestä kategoriasta
Huh huh. En uskonut että Tampereelta palaa Kuopioon takaisin näin onnellinen valokuvaaja! Tampereella vietettiin sunnuntaista lauantaihin Suomen ammattivalokuvaajien kevätpäivät, jonka yhteydessä käytiin perinteisesti vuoden muotokuvaaja kilpailu, eli kavereiden kesken VuMu.
2017 – Hurja Aloitus Vuoteen
Huomasin tuossa pari päivää sitten, että tämä vuosi on lähtenyt räjähtäen käyntiin kuvausten suhteen. Projekteja on kertynyt aivan uskomaton määrä lyhyessä ajassa.
Forgotten Doll
Minne meidän lapsuuden lelut ovat jääneet? Onko ne vielä tallella? Omalla kohdallani kaikki lelut menivät jakoon nuoremmille serkuilleni tai muille lapsille. Niistä ei taida olla tallella enää yhtäkään. Nukeilla en itse lapsena leikkinyt, mutta jotenkin päässäni yhdistin aiheen nukkeen, joka on jätetty vintille.
Tanssikuvaukset Tampereella – Uusia Kuvaustekniikoita
Valokuvaajan ammattitutkinnon lähijaksolla sattui olemaan ylimääräistä aikaa kuvata omia projekteja. Tuumailin, että kyllä kuvaaminen hotellissa makoilun voittaa. Laitoin mallihaun Facebookiin ja hetken kuluttua sain viestin Roosalta.
Vuosi 2016 Paketissa – Vuosi 2017 Täynnä Uutta
Onhan ollut vuosi! Ihan kuvaustenkin kannalta, henkilökohtaisesta elämästä puhumattakaan. Paljon on tullut harpottua eteenpäin. Välillä se on tuntunut suossa kulkemiselta, mutta siitähän minä itse tykkään.